Nosework

img_0848

I onsdags förra veckan var jag och Dina på en prova på kurs i nosework! Det kändes så bra att ge Dina lite extra kvalitetstid nu eftersom lilleman tar den mesta tiden. Hon är ju en ras som behöver jobba med hjärnan för att stimuleras och det fick hon verkligen!

Nosework är en relativ ny träningsmetod där hunden ska spåra efter dofter. Det finns tre dofter; eukalyptus, lagerblad och lavendel som man spårar efter i tre olika steg. Man börjar med eukalyptus, doften är en flytande olja som man droppar på en möbeltass för att kunna fästa vart man önskar. Vi började med två burkar med hål i, en tom och en med doft för att få belöning när hunden markerar och nosar i rätt burk med doft. Dinas problem är inte nosen men hon är godisfixerad och nosade mest efter mina korvbitar jag hade i handen. (Hihi)! Men nu har vi övat hemma och hon är hur duktig som helst. Tanken är att vi ska gå hela kursen till våren och det ser vi båda fram emot!

Ni undrar kanske vart Vidar var under tiden vi var på kurs. JO, han var ensam hemma med sin pappa och det gick jätte bra. Han tog flaskan med bröstmjölk som jag hade pumpat så det känns skönt att veta att det funkar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *