Förkultivera

image

image

image

image

Nu eller för några veckor sedan tillbaka är det dags att börja förkultivera frö inomhus. Detta för att plantorna ska hinna med vår korta säsong i Sverige, man tjuvstartar kan man säga med dom fröna som behöver det. Jag satte mina frö för ca. två veckor sedan men det är inte försent ännu. Jag planterade flera olika tomatsorter, gurka, melon, paprika och chili och dom har redan kommit upp!

När plantorna sedan växer sig större bör man plantera om dom i större krukor, jag brukar använda mjölkkartonger som jag klipper av. Det funkar jätte bra och är ett billigt alternativ. Senare byter dom till ännu större kruka och flyttas ut i växthuset för att leverera årets skörd! Svårare än så är det inte att odla från frö, såklart får man följa instruktionerna som står på fröpåsen och vattna!

Jag tycker det är härligt med en ny trädgårdssäsong men tänkte tagga ner lite på ambitionerna då vår bebis kommer mitt i sommaren och vill helst inte känna mig stressad av alla bebisplantor.

Lycka till för er som väljer att odlat från frö!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *